marți, 14 iulie 2009

SLR Sensor Cleaning

Despre ce e vorba?

Petele de pe senzor nu sunt un accident. Sunt o consecinta NORMALA a utilizarii aparatelor, deoarece praful ajunge inevitabil in interiorul aparatului, mai ales daca obiectivele sunt schimbate frecvent. Chiar daca nu este intotdeauna vizibil, praful de pe senzor poate compromite pozele cand nu te astepti (apare mai ales cand in cadru intra si cerul senin, si la diafragme mai mici - f/8, f/11, f/22...).

Exista praf pe senzorul meu?

Un test simplu de efectuat in orice conditii este urmatorul. Luati o foaie alba de hartie (A4) si tineti-o astfel incat sa fie bine luminata. Cu diafragma setata la o marime mica (minima, adica cu numarul cel mai mare, de ex. f/22) ajustati celelalte setari astfel incat albul sa fie alb. Se poate mari ISO, timpul de expunere sa fie mare (1/10). Focusul nu conteaza, lasati aparatul pe Manual Focus! Dupa ce ati obtinut o poza complet "alba", descarcati-o pe calculator si verificati daca este intr-adevar complet alba... Nu va speriati, este OBISNUIT sa apara pete. Acestea pot proveni si de la lentile, dar si mai probabil de la senzor.

Cat de des trebuie curatat?

Depinde. Daca fotografiati regulat, o curatire saptamanala cu un jet de aer este necesara. Pompa in forma de rachetutza (eu i-as zice mai degraba Zeppelin) este indispensabila oricarui posesor de aparat reflex pentru a-l mentine curat. Praful lasat mai mult timp se poate transforma in particule bine lipite de senzor, care nu vor mai ceda la un simplu jet de aer.

Oferta:

Curat senzorul eficient, sigur (fara alcool sau alte substante chimice, fara zgarieturi sau urme de particule) si rapid. Pret 10 RON

0 comentarii:

Cauta pe blog...

Persoane interesate

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Gorgeous Beaches of Goa

Back to TOP